Εικονική πραγματικότητα και αυτισμός

Εικονική πραγματικότητα και αυτισμός

Η εικονική πραγματικότητα μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον αυτισμό

Στον Πλανήτη μας, θελήσαμε πέρα από την διασκέδαση, η τεχνολογία VR να μπορέσει να υπηρετήσει τον Άνθρωπο με ουσιαστικότερο τρόπο. Συλλέξαμε & συνεχίζουμε να συλλέγουμε με πολλή φροντίδα, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ αλλά & VR Εφαρμογές ιατρικού ή ψυχολογικού ενδιαφέροντος. Εξετάζουμε μαζί με Ειδικούς Υγείας & Εκπαιδευτικούς την ποιότητα αυτών των εφαρμογών, ώστε να διασφαλίσουμε ότι πραγματικά βοηθούν πρακτικά & συμβάλουν στην βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται & η VR Εφαρμογή ”AUTISM SIMULATOR” (εξομοιωτής Αυτισμού). Μία VR Εφαρμογή για να μπορέσουμε να βιώσουμε εκ των έσω, το πως αντιλαμβάνεται τον κόσμο, ένα άτομο στο φάσμα του αυτισμού , ώστε να έχουμε την δυνατότητα να κατανοήσουμε πρώτα & να βοηθήσουμε μετέπειτα γονείς & αδέλφια, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, φροντιστές, επαγγελματίες υγείας, μέσω της Εφαρμογής αυτής, αποκτούν μια εικόνα για το τι βιώνει επακριβώς κάποιος όντας στο Φάσμα & είναι ικανότεροι στο να στηρίξουν, να επικοινωνήσουν & να βοηθήσουν, προσαρμόζοντας (σύμφωνα με τα όσα έμαθαν από τον εξομοιωτή) ανάλογα, την δική τους συμπεριφορά. 

Εικονική πραγματικότητα και αυτισμός

Στο πάνελ ομιλητών με θέμα: “Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό 2018-Ζώντας και επικοινωνώντας με Αυτισμό”, που διοργάνωσε η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας του MEDITERRANEAN COLLEGE παρουσιάστηκαν οι τεχνικές για την αποκατάσταση της επικοινωνίας ατόμων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και η VR εφαρμογή Εξομοιωτής Αυτισμού (Autism Simulator) του VR PLANET. Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία!