Η Εκπαίδευση γίνεται διασκέδαση!

 

Σε μία εποχή όπου οι σύγχρονες παιδαγωγικές τάσεις έχουν σαφή προσανατολισμό προς τη χρήση Νέων Τεχνολογιών, η Εικονική Πραγματικότητα ελκύει έντονα το ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο εργαλείο σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές για ποικίλους γνωστικούς τομείς, ικανό να υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τους προσδοκώμενους στόχους, καθώς συνδράμει στην ενθάρρυνση όλων των μαθητών, στη συνεργατική και διερευνητική μάθηση και την παιδαγωγική υποστήριξη με απώτερο στόχο το καλύτερο μαθησιακό αποτέλεσμα.

Στο VR Planet, με τα πιο προηγμένα μηχανήματα και τις πολλές διαφορετικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, η εκπαίδευση γίνεται διασκέδαση!

Σε έναν χώρο ζεστό & φιλικό, στην άνεση του σαλονιού του VR PLANET, είτε στον δικό σας χώρο του σχολείου ή του φροντιστηρίου σας (μέσω των 2 κινητών μονάδων VR που διαθέτουμε), συμμετέχετε οι ίδιοι αλλά και οι φίλοι σας που σας παρακολουθούν μέσα από τις οθόνες, σε αυτό το απίστευτο ταξίδι εικονικής πραγματικότητας. Γεννάται το ερώτημα πώς να περιγράψεις την εικονική πραγματικότητα σε κάποιον πριν τη βιώσει. Αποτελεί μία νέα, συναρπαστική διάσταση, όπου μπορείτε να εισχωρήσετε & να βιώσετε καταστάσεις έξω από τις δυνατότητες που σας δίνονται στην καθημερινότητά σας και πέρα από τα όρια του χωροχρόνου… σαν να βρίσκεστε πραγματικά εκεί! Η αίσθηση αυτή, ενισχύεται, αφού έχετε την πλήρη αναπαράσταση του χώρου που επιλέξατε σε φάσμα 360 μοιρών!

Μαζί με τους συμμαθητές σας από το σχολείο ή και το φροντιστήριο & τους καθηγητές σας, χρησιμοποιείτε όλοι εναλλάξ τις 2 ειδικές μάσκες virtual reality και μέσω των εκπαιδευτικών εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας βιώνετε ότι μέχρι τώρα αποτελούσε μόνο “αδιάφορη” θεωρία. Με τους αισθητήρες και ανιχνευτές που αντιλαμβάνονται τις κινήσεις σας στο φυσικό χώρο δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες ώστε να “βυθιστείτε” στην πραγματικότητα της εκάστοτε VR εφαρμογής.

Με τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας η ζωολογία, η γεωγραφία, η ιστορία αλλά και η αστρονομία συναρπάζουν με τρόπο που ξεπερνά τη φαντασία σας. Στο VP Planet όλα γίνονται, η μόνη δυσκολία είναι να διαλέξετε τι θα πρώτο κάνετε ανάμεσα από:

  • Μία περιήγηση στα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας μέσα σε τριήρεις, ιππεύοντας άλογο ή περπατώντας ανάμεσα στις ιέρειες. (το προτείνουμε ως ένα αρχικό βίντεο για να συστηθούμε με την τεχνολογία VR).
  • Μια γνωριμία με μια μεγάπτερη φάλαινα, στον βυθό, επάνω σε ένα ναυάγιο πλοίου.
  • Μια βουτιά στην Ιστορία για να δείτε την Ακρόπολη στην εποχή της ακμής της και  όλα τα σπουδαία αγάλματα που στόλιζαν τον προαύλιο χώρο της.
  • Μία επίσκεψη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS και εξερεύνηση του διαστήματος ως αστροναύτης δια χειρός BBC.
  • Μία εξερεύνηση στους Πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος.
  • Μία βόλτα στην Αφρικανική στέπα με “ζωντανή” αλληλεπίδραση σε διάφορες κατηγορίες ζώων.
  • Μια ανάβαση στην κορυφή του Έβερεστ για να αναρτήσουμε την σημαία στην στέγη του κόσμου.
  • Αν θέλετε και εσείς να βιώστε κάποιο από τα παραπάνω, δεν χρειάζεται να έχετε υπερφυσικές ικανότητες ούτε να ταξιδέψετε στην άκρη του κόσμου. Αρκεί να επισκεφθείτε το VR Planet  ή να διοργανώσετε την VR εκδήλωση σας στον χώρο σας.
  • Τα σχολεία, τα φροντιστήρια, τα πανεπιστήμια και τα ιδρύματα ψυχικής υγείας που επιθυμούν να βρίσκονται  ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις της Τεχνολογίας & της Εκπαίδευσης μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα ομαδικής επίσκεψης στον χώρο του VR Planet ή τις 2 κινητές  virtual reality μονάδες του στις δικές τους εγκαταστάσεις, καθώς & να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές αυτές ως εξάσκηση της Αγγλικής γλώσσας, εφόσον οι VR εφαρμογές ΔΕΝ συνοδεύονται ακόμα από μεταγλώττιση στα Ελληνικά.