Η Πληροφορική και η Ψυχολογία είναι το  πάθος μου από το μακρινό 1988. Βρήκα λοιπόν τον τρόπο να συνδυάσω δύο μεγάλες αγάπες . Η επαγγελματική ενασχόλησή μου με τον προγραμματισμό με βοήθησαν στην υλοποίηση του Πλανήτη, όμως στην εικονική πραγματικότητα τελικά με κέρδισαν…τα συναισθήματα! Είναι τεράστια η χαρά και η ικανοποίηση μου από την επικοινωνία με τον κόσμο που επιλέγει το VR Planet. Έρχονται διστακτικοί και με χιλιάδες ερωτηματικά για την εικονική πραγματικότητα και φεύγουν με ένα μεγάλο χαμόγελο στα μάτια δίνοντας μου μια σφικτή αγκαλιά. Σε μία μόνο ώρα έχουμε ξεχαστεί, έχουμε μάθει, έχουμε βιώσει, έχουμε εξερευνήσει και έχουμε ανακαλύψει μαζί τα νέα τους όρια, έχουν ακουμπήσει επάνω μου και το κυριότερο με έχουν εμπιστευτεί. Αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο….

Μεγαλώνοντας σε μία οικογένεια με πολλά αδέλφια και πολλή φασαρία, πάντα βρίσκαμε τρόπους να διασκεδάσουμε μαθαίνοντας, να μασκαρευτούμε, να παίξουμε διάφορους ρόλους με σενάριο την τρελή φαντασία μας. Παράλληλα,  έχοντας στην παρέα την μεγαλύτερη μου αδερφή –  που βρίσκεται στο φάσμα του Αυτισμού- με οδήγησε από νωρίς στο να είμαι πολύ προστατευτική & δοτική με τους ανθρώπους και να αντιλαμβάνομαι τους φόβους τους αλλά και τα διευρυμένα όρια τους.

Έτσι οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μου στο Σαλόνι Εικονικής Πραγματικότητας μπαίνουν εύκολα στην διαδικασία να κάνουν την δική τους τρέλα. Δεν διστάζουν να φορέσουν ευφάνταστες στέκες καθώς παρακολουθούν τα 7 θαύματα της Αρχαιότητας ή να πάρουν το φτερό και να γαργαλήσουν το παιδί τους την ώρα που βρίσκεται στην εικονική κουζίνα ή στο VR συνεργείο αυτοκινήτων.

Αλλά για εμένα η εικονική πραγματικότητα δεν είναι μόνο διασκέδαση… Αποτελεί ένα  πολλά υποσχόμενο εργαλείο σε πολλούς και διαφορετικούς γνωστικούς τομείς. Με τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας η Βιολογία, η Ιστορία αλλά και η Αστρονομία μπορούν και συναρπάζουν με τρόπο που ξεπερνά την φαντασία, επειδή μαθαίνεις  βιώνοντας!

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα που έχει η Εικονική Πραγματικότητα είναι  ότι μπορείς να βιώσεις καταστάσεις άγνωστες προς εσένα αλλά που μπορούν να σε καθοδηγήσουν σε θέματα συμπεριφοράς. Με τις κατάλληλες VR εφαρμογές έχεις τη δυνατότητα να αντιληφθείς πώς βιώνει την καθημερινότητα του κάποιος που βρίσκεται στο φάσμα του Αυτισμού ή της Τυφλότητας.  Έτσι μαθαίνεις να μη κάνεις θόρυβο δίπλα σε ένα αυτιστικό άτομο και να του μιλάς  πάντα χαμηλόφωνα.

Με την εξέλιξη της εικονικής πραγματικότητας, μας δίνονται ήδη πρακτικές λύσεις και διέξοδοι σε πολλά ζητήματα, που αντιμετωπίζονται πια με έναν νέο μαγικό τρόπο….κατανοώντας! …και που ξέρεις, πιστεύοντας ακράδαντα πως ‘’τίποτα δεν είναι αδύνατον’’, σύντομα στην λίστα των βοηθημάτων αυτών μπορεί να προστεθούν και  άλλα μεγάλα θέματα όπως η κατάθλιψη που μαστίζει στην εποχή μας…. Επιφυλάσσομαι….χαμογελώντας…Πάντα

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

Ένας χώρος όπου όλα είναι πιθανά

Ο χώρος μας
Ο χώρος μας
Ο χώρος μας
Ο χώρος μας
Ο χώρος μας
Ο χώρος μας
Ο χώρος μας
Ο χώρος μας