Αφιέρωμα στο VR Planet από το Πρώτο Θέμα

protothema vrplanet

Φορέστε την virtual reality μάσκα και σκαρφαλώστε στο Έβερεστ!

εικονική πραγματικότητα VR Planet

Μία νέα, συναρπαστική διάσταση, όπου μπορούμε  να εισχωρήσουμε και να βιώσουμε καταστάσεις και εμπειρίες πέρα από τα όρια του χωροχρόνου

Η Εικονική Πραγματικότητα προσφέρει πλέον όλο και περισσότερες δυνατές εμπειρίες και συγκινήσεις σε μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται για μία νέα, συναρπαστική διάσταση, όπου μπορούμε να εισχωρήσουμε και να βιώσουμε καταστάσεις έξω από τις δυνατότητες που μας δίνονται στην καθημερινότητά μας, σαν να βρισκόμαστε πραγματικά εκεί.

εικονική πραγματικότητα VR Planet

Φορώντας την ειδική μάσκα virtual reality, και με τη χρήση αισθητήρων και υπερσύγχρονων εφαρμογών, μεταφερόμαστε μέσα σ’ έναν τρισδιάστατο εικονικό κόσμο που πραγματικά είναι ανεξάντλητος. Όπως λέει στο protothema.gr η κυρία Γεωργία Πολιά, υπεύθυνη του VR Planet στο Περιστέρι: «Δεν είναι εύκολο να περιγραφεί η αίσθηση που αποκομίζει κάποιος βιώνοντας την εμπειρία της Εικονικής Πραγματικότητας. Αποτελεί μία νέα, συναρπαστική διάσταση, όπου μπορείτε να εισχωρήσετε και να βιώσετε καταστάσεις έξω από τις δυνατότητες που σας δίνονται στην καθημερινότητά σας και πέρα από τα όρια του χωροχρόνου… σαν να βρίσκεστε πραγματικά εκεί! Η αίσθηση αυτή, ενισχύεται, αφού έχετε την πλήρη αναπαράσταση του χώρου που επιλέξατε σε φάσμα 360 μοιρών».

Σε μία εποχή όπου οι σύγχρονες παιδαγωγικές τάσεις έχουν σαφή προσανατολισμό προς τη χρήση Νέων Τεχνολογιών, η Εικονική Πραγματικότητα ελκύει έντονα το ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο εργαλείο σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές για ποικίλους γνωστικούς τομείς, ικανό να υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τους προσδοκώμενους στόχους, καθώς συνδράμει στην ενθάρρυνση όλων των μαθητών, στη συνεργατική και διερευνητική μάθηση και την παιδαγωγική υποστήριξη με απώτερο στόχο το καλύτερο μαθησιακό αποτέλεσμα.

εικονική πραγματικότητα VR Planet

Με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας μπορούμε να παίξουμε, να διασκεδάσουμε, να δημιουργήσουμε, να εξερευνήσουμε και να βιώσουμε όλα όσα νομίζαμε πως δεν γίνονται τόσο εύκολα.

«Δεν χρειάζεται να έχουμε υπερφυσικές ικανότητες ούτε να ταξιδέψουμε στην άκρη του κόσμου. Φοράμε την ειδική μάσκα και βυθιζόμαστε σε μια άλλη διάσταση, που προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες», μάς λέει η κυρία Πολιά, παρουσιάζοντάς μας μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα :

Να κάνουμε αναρρίχηση στα πιο όμορφα βουνά του πλανήτη, ακόμη και στο μακρινό Έβερεστ.
Ν’ αναπνεύσουμε κάτω από το νερό ή να κολυμπήσουμε στο βυθό μαζί με δελφίνια και φώκιες.
Να βρεθούμε μέσα σε ένα διαστημόπλοιο, εξερευνώντας τ’ αχαρτογράφητα είδη ζωής σε ένα νέο πλανήτη.
Να δούμε από κοντά τα Επτά Θαύματα της Αρχαιότητας ή την Ακρόπολη της Αθήνας την εποχή του Χρυσού Αιώνα του Περικλή.
Να φορέσουμε τη στολή του Spiderman και να να παγιδεύσουμε τους εχθρούς με τους ιστούς μας.
Να πάμε καλεσμένοι στο σπίτι ενός μικρού σκαντζόχοιρου για τα γενέθλιά του.
Να κάνουμε ένα ταξίδι μέσα στον αμνιακό σάκο και ανακαλύψουμε πώς λειτουργούν οι πέντε αισθήσεις.

εικονική πραγματικότητα VR Planet

Βρεθήκαμε πρόσφατα στο VR Planet, και στην άνεση ενός σαλονιού, συμμετέχοντας σε μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Δοκιμάσαμε τις ικανότητές μας στην … αναρρίχηση -στις παγωμένες κορυφές του Έβερεστ και περιηγηθήκαμε στα Επτά θαύματα της αρχαιότητας περνώντας με την τριήρη κάτω από τον Κολοσσό της Ρόδου ή θαυμάζοντας το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ολυμπίου Διός στην αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια μοναδική εμπειρία.

Την ίδια ώρα μια ομάδα παιδιών, απολάμβανε τη “βόλτα” τους στο βυθό τις θάλασσας, ανακαλύπτοντας τον μαγικό κόσμο που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

«Φιλοξενούμε συχνά σχολεία ή ομάδες παιδιών και νέων, Φορώντας την ειδική μάσκα virtual reality και μέσω των εκπαιδευτικών εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας τα παιδιά βιώνουν ότι μέχρι τώρα αποτελούσε μόνο «αδιάφορη» θεωρία. Με τους αισθητήρες και ανιχνευτές που αντιλαμβάνονται τις κινήσεις στο φυσικό χώρο δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες ώστε να “βυθιστούν” στην πραγματικότητα της εκάστοτε VR εφαρμογής», επισημαίνει η υπεύθυνη του VR Planet.

εικονική πραγματικότητα VR Planet

Το VR Planet – Σαλόνι Εικονικής Πραγματικότητας ( Tηλ.: 6972176450) βρίσκεται απέναντι από το μετρό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι. Διαθέτει τα πιο προηγμένα μηχανήματα εικονικής πραγματικότητας, προσφέροντας «εμπειρίες» εικονικής πραγματικότητας τελευταίας γενιάς, σε μικρούς και μεγάλους.

εικονική πραγματικότητα VR Planet

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr